ROgift.ro

ROgift.ro
Icoane ieftine de vanzare
Home » » Idee de afacere cu lumanari decorative

Idee de afacere cu lumanari decorative


Productia de lumanari decorative face parte din genul de idei de afaceri mici pe care le poti incepe la domiciliu si care pot deveni profitabile intr-un timp relative scurt.
De ce? Pentru ca in ultima perioada s-au inregistrat modificari semnificative in comportamentul de consum in ceea ce priveste aceste produse, ele trecand din sfera produselor de sezon, asociate cu
anumite sarbatori, in cea a produselor de placere.  In prezent, tot mai multe persoane folosesc lumanari decorative divers colorate si mirositoare pentru a-si infrumuseta casele si birourile, ceea ce reprezinta o oportunitate de dezvoltare pentru producatori. In plus, acestea reprezinta cadoul ideal pentru diverse ocazii.
Care sunt pasii de urmat pentru inceperea unei afaceri cu lumanari decorative?
In primul rand stabileste ce tip de lumanari vrei sa produci si sa vinzi. Fa o mica cercetare de piata pentru a vedea ce fel de lumanari decorative exista pe piata si care au cel mai mare succes. Fa o analiza a principalilor tai potentiali concurenti pentru a vedea ce fac ei bine si ce ai putea invata de la ei. Pentru a-ti fi mai usor, poti utiliza un template de genul: Analiza competitivitatii. De exemplu ai putea sa te axezi pe productia de lumanari specifice decoratiunilor de nunta sau pe lumanari parfumate pentru aromoterapie. In functie de alegerea asta vei decide dupa aceea de ce tip de ustensile, de ceara si de ce fel de decoratiuni vei avea nevoie.
Gaseste furnizori pentru echipamentele si materiile prime necesare. Fa o cercetare in randul potentialilor furnizori si vezi care sunt ofertele lor de preturi si avantajele pe care le ofera fiecare. Poti utiliza un template de genul: Matricea de analiza comparativa a furnizorilor pentru a evalua avantajele si dezavantajele fiecarui furnizor. Stabileste care este necesarul de materiale pentru prima perioada si fa comenzi acoperitoare pentru a putea incepe fara probleme. Creaza-ti un sistem de comanda pentru a te asigura ca nu ramai fara anumite materii prime necesare. Chiar daca e genul de afacere cu bani putini, ia in calcul faptul ca intr-o prima faza va trebui sa acoperi toate costurile din buzunarul tau, asa ca utilizeaza un astfel de model de calcul: Costuri start-up pentru a-ti calcula toate costurile initiale si a stabili de cati bani ai nevoie pentru a tine afacerea functionala in primele 6 luni (cel putin).
Share this article :